Luboši. moc děkuji za krásné vánoční přání a další nadilku vašich skladeb.. Už mi CHVM duní na vrátnici… jsem zrovna v práci. Jo. jo. cely svět je rozvrkočený. ale zároveň mě přijde, že už se vynořuje jakási přehlednost. Zatím co majitelé zeměkoule, korporací a všichni ti lidé na chvostu, zmátořeni mocí, penězi, kteří manipulují a jsou manipulováni se chovají jako čím dál větší blázni, s tikem v oku a perspektivou malého osobního pekla ve své hlavě… Tak na druhé straně roste vědomí pohodových lidi a stávají se oporou všem pobloudilým… Ta vaša parta CHVM je jak maják
Nižšie v nájdete zoznam krčiem a umelcov, ktorí sa zapojili bez nároku na honorár. Vstup na všetky koncerty v rámci festivalu Slovenská krčma bude zadarmo. Všetky ďalšie informácie budeme priebežne dopĺňať v evente Slovenská krčma: http://www.facebook.com/events/503461253626799
Až do 24. januára sa môžu pridať aj ďalší umelci a krčmy. V prípade záujmu či otázok nás kontaktujte na office@pohodafestival.sk.
Hor sa do krčiem!
Na festivale Slovenská krčma zahrajú:
• 52 Hertz Whale
• Abusus
• Aďa Bučková
• B-Complex
• Bad Karma Boy
• Bez ladu a skladu
• Billy Barman
• Box
• Bulp DJ set
• Captain Slice
• Dáša von Fľaša
• DJ Džbán
• Dorota Nvotová
• Džumelec
• Funny Fellows
• FVLCRVM
• Genuine Jacks
• Ghetto Youths Sound
• Got Blue Bals
• Chór vážskych muzikantov
• Jozef Lupták
• Kuca-Paca
• Les Myzérables
• Marhule
• Matwe Drappenmädchenfeller
• MENRVA
• Modré hory
• Nina Rosa
• Orchester Worchester
• Our Stories
• Para
• Pii Jem
• Pokyman
• Prach
• Queer Jane
• Raptor Koch
• Raz-2-Try
• Rozpor
• Says
• Siroty
• Sisa Fehér
• Small Town Life
• Space Cats
• Stroon
• Supa
• Šmox
• The Rising Sign
• The Wilderness
• The Youniverse
• Trilobeat
• Uhol dopadu
• Vec & Škrupo + Tono S
• Veľká potreba
• Vločka
• Vrbovskí víťazi
• Vydrapená Bužírka Punk System
• Wychytawacs
• Zverina
• Živé kvety
Uvidíte ich v týchto krčmách:
• Amsterdam caffé, Vráble
• Bosorka, Banská Bystrica
• Dobré časy, Košice
• Doors Pub, Dubnica nad Váhom
• Furmanka, Námestovo
• Hory Doly, Liptovský Mikuláš
• Hostinec u bosorky, Svätý Jur
• Hostinec u mnícha, Zlaté Moravce
• Hostinec u Kováča, Dolný Kubín
• Kamzík, Ružomberok
• Karolínka, Šaľa
• Kinečko, Modra
• Lokál, Prešov
• Mariatchi, Nitra
• Mestský hostinec, Trenčín
• Mufuza Pub, Rusovce
• Perla, Trenčín
• Piváreň 6, Púchov
• Pod hruškou, Pezinok
• Pohostinstvo u Metoda, Poriadie
• Pohostinstvo, Hostovice
• Radnica, Pezinok
• Retro Music & Coffee, Považská Bystrica
• Sokolovňa Pub, Trenčín
• Stará krčma, Streženice
• Stockholm, Košice
• Šport pub, Trenčín
• Tatran Pub, Poprad
• Ten podnik, Trnava
• The Peach, Bratislava
• U Švarca, Pezinok
• Zvonica, Trenčín
Mili priatelia
Ani sme sa nenazdali a ďalší kalendárny aj účtovný rok je za nami.
Hudobnå skupina CHVM má tento rok 40 rokov.
Chcel by som sa úprimne poďakovať všetkým spriazneným dušiam, ktoré nám minulý rok poslali 2 % zo svojich daní. Tieto peniažky sme čiastočne utratili na financovanie videodokumentu o CHVM, ktorý by mal mať premiéru na Pohode 2020.
Tento rok by sme radi vydali nový album CHVM s názvom CHLIEV a knihu poviedok JEDNOHUBKY od Luboša CHVM Uvidíme čo sa z peňazí podarí.
………………. ale bez Vašej pomoci to samozrejme nejde ………………………………
Ak máte chuť aj Vy priložiť ruku k dielu a máte možnosť nám poslať 2%, budeme Vám
povďační a isto sa Vám dostanú do rúk produkty, ktoré sa podarí pripraviť a vydať vo Fukkavica Records.
Dáta neziskovej organizácie najdete tu dole:
Obchodné meno (názov): Mechatronik, n.o.
Sídlo – Ulica, číslo, obec, PSČ: Gen. M.R.Štefánika 42/402, Trenčín, 91101
Právna forma: nezisková organizácia poskytujúca všeobecne prospešné služby
Identifikačné číslo prijímateľa (IČO/SID): 36119768
Ďalšie údaje:
DIČ: 2021914741
bankové spojenie: UniCredit Bank Trenčín
IBAN číslo účtu: SK1811110000006624339018 / kód banky: 1111
Dnes oslavuje 54 rokov môj pán Brat Roman. Pán Brat hudobne pôsobil ako bubeník v skupinách HOMEMADE A ŠMOX a ako člen slákovej sekcie v skupine CHÓR VÁŽSKYCH MUZIKANTOV, o jeho folklórnych aktivitách nehovoriac. Bratku, tak šecko najlepšie…
Rok 2010 bol významným medzníkom v našej kapele CHVM nakolko sme dovŕšili 30 rokov existencie a čakal nás veľký výročný koncert na Pohode. Miško Kaščák nám do daru kúpil kapelu Stranglers,ktorí sú našim celoživotným vzorom a s ktorou sme mali zahrať dvojkoncert v prvý deň festivalu. Bol to významný rok a zároveň prekliaty. Na jar 2010 sme sa totiž ocitli traja spoluhráči z kapely v nemocnici. Ivanovi klávesakovi operovali hrubé črevo, mal už vtedy umelý vývod a stolicu si nosil vo vrecku pod pazuchou. Vždy keď ho Rasťo viezol potom zo skúšky kapely z lazov, tak mu hovoril :“Ivan, ty sa nezapásavaj s tými pásmi, lebo prudko zabrzdím a ty sa mi tu v aute poserieš !“
Ivan to bral s rezervou. Rasťo si síce robil srandu, ale o pár dní ho začali trápiť hemoroidy, bol bledý ako stena,slabý ako mucha . Len s veľkými ťažkosťami sedel na bubenickej stoličke. Nechýbalo veľa aby nám aj on robil spoločnosť v špitáli.
Mireček,spevák mal v marci najprv ľahkú mozgovú príhodu v aute za volantom a havaroval. Po týždni už bol skoro v poriadku ale tesne pred prepustením domov ho mŕtvica priamo v špitáli trafila ešte raz a poriadne. Mireček bol celý ochrnutý,nerozprával. Na WC chodil do plienky, stratil pamäť, len sa pozeral do prázdna a na otázku či nás pozná sa mu rozligotali oči a priblblo sa usmieval. Žiadne optimistické vízie štyri mesiace pred veľkým koncertom. Zalarmovali sne všetky sily, zapojili známych kamarátov a vďaka nim Mireček dostával to najlepšie čo mu mohlo naše zdravotníctvo poskytnúť. Vysledky sa začali dostavovať. Každým dňom sa jeho stav zlepšoval. Začal hýbať rukou,potom nohou, neskôr oboma. Po dvoch týždňoch už sedel. Postupne opustil plienky a začal používať normálny hajzel. Začal sa učiť chodiť. Všetko začínalo byť fajn. Až na rozprávanie a pamäť. Dosť dôležité veci pre hlavného speváka kapely. Medzitým prijali do nemocnice mňa. Podstúpil som „lumbálku“ a diagnostikovali mi sklerózu multiplex. Samé skvelé správy. Mirečka medzitým prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti a obaja sme sa spolu stretli na neurológii.
Mireček sa dozvedel že som ubytovaný o dve izby ďalej a pomaličky ma denne asi 20x navštevoval. Najprv s doprovodom a potom už aj sám s barlami a aj bez nich. Denne ho navštevovala mladá logopedička. Na papieroch mu nosila všelijaké slovné spojenia. Napríklad „Polievková lyžica“. Mireček čítal :“Polievková železnica.“Alebo:“ Gramofónová platňa „,Mireček čítal :“Gramofónová pank „.Bolo to také smutno veselé ale začal som vidieť že slečnu logopedičku začína mať Mireček mierne na háku a oveľa viac počúval mňa ako vedúceho kapely . Pozoroval ako mi tečie a kvapká infúzia do žily a hovorím mu:“Mireček, rátaj tie kvapky! Stačí pomaly, každú piatu.“ On sa nadýchol a vychrlil jedným dychom :“Raz dva tri štyri päť šesť sedem osem deväť desať jedenásť dvanásť…. dvadsať dvadsaťjeden dvadsaťdva“. A zhlboka sa nadýchol lebo už ledva lapal dych. Toto už začalo vyzerať sľubne.. Obaja sne sa tešili a Mireček sa usmieval. Už nie priblblo ale normálne. Vedel som že na mňa dá a skúšal som mu dávať otázky z našej mladosti. Mal som výhodu oproti logopedičke že som vedel na čo sa ho mám opýtať. Raz som ho pred ňou vyskúšal: „Mireček,kto ťa učil nemčinu na Gymnáziu?“ Bez rozmýšľania vychrlil :“Konstantin Abibulajew“.Logopedička skoro odpadla. Sama mala problém vysloviť to meno. Vyzval som ho ďalej :“Zarecituj text našej piesne Hazardný hráč!“ Mireček to dal bez jedinej pauzy. Normálne sa rozprávať nevedel, ale texty si pamätal perfektne. On to ťahal z nejakého záložného pamäťového harddisku. Hurá sláva. Texty si pamätal a vedel ich hovoriť. Užili sme si v tom špitáli kopu srandy. Veľa našich rovesníkov doktorov sa o nás príkladne staralo za čo im ďakujeme. Mňa po týždni prepustili z nemocnice a Mirečka asi ešte po mesiaci. Do Pohody bolo ešte asi 6 týždňov. Našlapali sne ten program a mali pripravený aj záložný plán, keby Mireček zlyhal. Koncert bol skvelý, dojímavý. Veľa ľudí z tých 10000 čo sa boli na nás pozrieť vedelo o našom príbehu a držali nám palce,vedeli že sme kapela stojaca na drevenej nohe, ktorá sa môže kedykoľvek rozsypať.Tú Pohodu 2010 sne našim koncertom otvorili a niektorým slabším povahám vyletela slza od dojatia. Koncert dopadol na výbornú a dokonca klávesák Dave Greenfield zo Stranglers si spoločne s nami zahral pieseň Hazardný hráč a my na pódiu sme tiež boli dojatí. Na Mirečka sa bola pozrieť aj teta logopedička. V prvej rade stáli nastúpeni všetci naši najbližší a tiež nám držali palce. Všetkým im ďakujeme za podporu a aj vďaka nim sme to ustáli. Ten koncert bol jednoducho jedna veľká Pohoda.
Ž….evraj ide koniec sveta
Všade hlása malá Greta
Z telky sa furt valí Kočner
Čo si svet bez neho počne
Vláda si z nás robí srandu
Kopol by som do zadku tú bandu
A dookola furt blázninec
Všetko chytåm za koniec
Počasie jak v marci na jar
Všetkým sa už točí hlava
Pätnásť stupňov na Vianoce
Jarný vånok strom trepoce
Doba je dnes veľmi rýchla
Keď chceš stíhať treba krídla
Radšej sadni chvíľku na zem
Skludni hormón plynu uber
Zaves gule na svoj stromček
Zakūr v krbe ak máš domček
Upeč štedråk niečo z lásky
Vysmaž kapra telku zhasni
Sadni za stôl s rodinou
Tak pred šiestou hodinou
Z cd si pusť Tichū Noc
Chrūm oplåtky med a moc
Po kališku slivovice
Niekto menej niekto viacej
Rozkroj jabko nech ste zdraví
Nalož šalåt zemiakový
Daj pozor na kostí v krku
A najedz sa do popuku
Potom pozri pod stromček
Poslúchal si? Máš darček
Úplne stačia aj ponožky
Len nech deti majú hračky
Sviečka horí plameň sa trepoce
želáme Vám krásne Vianoce
A možno sa dočkáme aj mrazov
Vinšujú Dzúrikovci z Drietomských lazov
Ževraj ide koniec sveta
Všade hlása malá Greta
A dookola furt blázninec
Všetko chytåm za koniec
Všetkým sa už točí hlava
Sadni za stôl s rodinou
Tak pred šiestou hodinou
Z cd si pusť Tichū Noc
Chrūm oplåtky med a moc
Po kališku slivovice
Nalož šalåt zemiakový
A najedz sa do popuku
Potom pozri pod stromček
Poslúchal si? Máš darček
Úplne stačia aj ponožky
Včera som bola účastná koncertu kapely Sbor Břežanských Kastrátů. Po vystúpení sme sa bavili so spevákom Mníchom a medzi rečou som spomenula CHVM (robievam vám tu reklamu a uvádzam miestnych ľudí do slovenského Undergroundu). Na moje prekvapenie Mních zareagoval spôsobom: „Jó, CHVM, ty ja znám, to je skvělá kapela! Kluci umí, vydali množství CD a nejlepší je, že každé je uplně jiné.“ Potešilo ma to, okolití ľudia reagovali a pýtali sa, takže včera som vám možno získala niekoľko nových fanúšikov.
V roku 1988 sme s CHVM nahrávali pieseň MUŠIA POLITIKA,ktorá vyšla ešte pred revolúciou na vinyle s názvom ROCKLET 88. Na saxofón vtedy u nás hosťoval aj Rasťo Kubica z BEZ LADU A SKLADU, ktorý si to 1.12.2017 zopakoval s nami v Trenčianskom PIANO KLUBE po 29 rokoch …
Z krčmy
Skvelá akcia
Slovenská krčma
čau o kolkej je dnes tá verejná zkúška ,Renáta K. nepresadila lúčbus .
Jebe …
https://slovenskakrcma.sk/
Luboši. moc děkuji za krásné vánoční přání a další nadilku vašich skladeb.. Už mi CHVM duní na vrátnici… jsem zrovna v práci. Jo. jo. cely svět je rozvrkočený. ale zároveň mě přijde, že už se vynořuje jakási přehlednost. Zatím co majitelé zeměkoule, korporací a všichni ti lidé na chvostu, zmátořeni mocí, penězi, kteří manipulují a jsou manipulováni se chovají jako čím dál větší blázni, s tikem v oku a perspektivou malého osobního pekla ve své hlavě… Tak na druhé straně roste vědomí pohodových lidi a stávají se oporou všem pobloudilým… Ta vaša parta CHVM je jak maják
Píše Petr z Havirova
pre tých čo nevedia čo s peniazmi:
https://thesoundofvinyl.com/*/Public-Image-Limited-Box-Sets-Signed-Card/?utm_campaign=TheSoundofVinylPiL310120&utm_content=UMGUK16546-701777&utm_medium=Email&utm_source=Email
koncert
,,,,
https://www.slovenskakrcma.sk/
Buubr
Bondy
Nižšie v nájdete zoznam krčiem a umelcov, ktorí sa zapojili bez nároku na honorár. Vstup na všetky koncerty v rámci festivalu Slovenská krčma bude zadarmo. Všetky ďalšie informácie budeme priebežne dopĺňať v evente Slovenská krčma: http://www.facebook.com/events/503461253626799
Až do 24. januára sa môžu pridať aj ďalší umelci a krčmy. V prípade záujmu či otázok nás kontaktujte na office@pohodafestival.sk.
Hor sa do krčiem!
Na festivale Slovenská krčma zahrajú:
• 52 Hertz Whale
• Abusus
• Aďa Bučková
• B-Complex
• Bad Karma Boy
• Bez ladu a skladu
• Billy Barman
• Box
• Bulp DJ set
• Captain Slice
• Dáša von Fľaša
• DJ Džbán
• Dorota Nvotová
• Džumelec
• Funny Fellows
• FVLCRVM
• Genuine Jacks
• Ghetto Youths Sound
• Got Blue Bals
• Chór vážskych muzikantov
• Jozef Lupták
• Kuca-Paca
• Les Myzérables
• Marhule
• Matwe Drappenmädchenfeller
• MENRVA
• Modré hory
• Nina Rosa
• Orchester Worchester
• Our Stories
• Para
• Pii Jem
• Pokyman
• Prach
• Queer Jane
• Raptor Koch
• Raz-2-Try
• Rozpor
• Says
• Siroty
• Sisa Fehér
• Small Town Life
• Space Cats
• Stroon
• Supa
• Šmox
• The Rising Sign
• The Wilderness
• The Youniverse
• Trilobeat
• Uhol dopadu
• Vec & Škrupo + Tono S
• Veľká potreba
• Vločka
• Vrbovskí víťazi
• Vydrapená Bužírka Punk System
• Wychytawacs
• Zverina
• Živé kvety
Uvidíte ich v týchto krčmách:
• Amsterdam caffé, Vráble
• Bosorka, Banská Bystrica
• Dobré časy, Košice
• Doors Pub, Dubnica nad Váhom
• Furmanka, Námestovo
• Hory Doly, Liptovský Mikuláš
• Hostinec u bosorky, Svätý Jur
• Hostinec u mnícha, Zlaté Moravce
• Hostinec u Kováča, Dolný Kubín
• Kamzík, Ružomberok
• Karolínka, Šaľa
• Kinečko, Modra
• Lokál, Prešov
• Mariatchi, Nitra
• Mestský hostinec, Trenčín
• Mufuza Pub, Rusovce
• Perla, Trenčín
• Piváreň 6, Púchov
• Pod hruškou, Pezinok
• Pohostinstvo u Metoda, Poriadie
• Pohostinstvo, Hostovice
• Radnica, Pezinok
• Retro Music & Coffee, Považská Bystrica
• Sokolovňa Pub, Trenčín
• Stará krčma, Streženice
• Stockholm, Košice
• Šport pub, Trenčín
• Tatran Pub, Poprad
• Ten podnik, Trnava
• The Peach, Bratislava
• U Švarca, Pezinok
• Zvonica, Trenčín
Další smutná zpráva. Zemřel jeden z nejinvenčnějších rockových bubeníků, Neil Peart z kapely Rush. Bylo mu pouhých 67 let a podlehl nádoru na mozku.
Mili priatelia
Ani sme sa nenazdali a ďalší kalendárny aj účtovný rok je za nami.
Hudobnå skupina CHVM má tento rok 40 rokov.
Chcel by som sa úprimne poďakovať všetkým spriazneným dušiam, ktoré nám minulý rok poslali 2 % zo svojich daní. Tieto peniažky sme čiastočne utratili na financovanie videodokumentu o CHVM, ktorý by mal mať premiéru na Pohode 2020.
Tento rok by sme radi vydali nový album CHVM s názvom CHLIEV a knihu poviedok JEDNOHUBKY od Luboša CHVM Uvidíme čo sa z peňazí podarí.
………………. ale bez Vašej pomoci to samozrejme nejde ………………………………
Ak máte chuť aj Vy priložiť ruku k dielu a máte možnosť nám poslať 2%, budeme Vám
povďační a isto sa Vám dostanú do rúk produkty, ktoré sa podarí pripraviť a vydať vo Fukkavica Records.
Dáta neziskovej organizácie najdete tu dole:
Obchodné meno (názov): Mechatronik, n.o.
Sídlo – Ulica, číslo, obec, PSČ: Gen. M.R.Štefánika 42/402, Trenčín, 91101
Právna forma: nezisková organizácia poskytujúca všeobecne prospešné služby
Identifikačné číslo prijímateľa (IČO/SID): 36119768
Ďalšie údaje:
DIČ: 2021914741
bankové spojenie: UniCredit Bank Trenčín
IBAN číslo účtu: SK1811110000006624339018 / kód banky: 1111
Ďakujeme
LUBOS CHVM
Dnes oslavuje 54 rokov môj pán Brat Roman. Pán Brat hudobne pôsobil ako bubeník v skupinách HOMEMADE A ŠMOX a ako člen slákovej sekcie v skupine CHÓR VÁŽSKYCH MUZIKANTOV, o jeho folklórnych aktivitách nehovoriac. Bratku, tak šecko najlepšie…
PF .
Toto bol skvelý koncert v skvelej spoločnosti
Logopédia
Rok 2010 bol významným medzníkom v našej kapele CHVM nakolko sme dovŕšili 30 rokov existencie a čakal nás veľký výročný koncert na Pohode. Miško Kaščák nám do daru kúpil kapelu Stranglers,ktorí sú našim celoživotným vzorom a s ktorou sme mali zahrať dvojkoncert v prvý deň festivalu. Bol to významný rok a zároveň prekliaty. Na jar 2010 sme sa totiž ocitli traja spoluhráči z kapely v nemocnici. Ivanovi klávesakovi operovali hrubé črevo, mal už vtedy umelý vývod a stolicu si nosil vo vrecku pod pazuchou. Vždy keď ho Rasťo viezol potom zo skúšky kapely z lazov, tak mu hovoril :“Ivan, ty sa nezapásavaj s tými pásmi, lebo prudko zabrzdím a ty sa mi tu v aute poserieš !“
Ivan to bral s rezervou. Rasťo si síce robil srandu, ale o pár dní ho začali trápiť hemoroidy, bol bledý ako stena,slabý ako mucha . Len s veľkými ťažkosťami sedel na bubenickej stoličke. Nechýbalo veľa aby nám aj on robil spoločnosť v špitáli.
Mireček,spevák mal v marci najprv ľahkú mozgovú príhodu v aute za volantom a havaroval. Po týždni už bol skoro v poriadku ale tesne pred prepustením domov ho mŕtvica priamo v špitáli trafila ešte raz a poriadne. Mireček bol celý ochrnutý,nerozprával. Na WC chodil do plienky, stratil pamäť, len sa pozeral do prázdna a na otázku či nás pozná sa mu rozligotali oči a priblblo sa usmieval. Žiadne optimistické vízie štyri mesiace pred veľkým koncertom. Zalarmovali sne všetky sily, zapojili známych kamarátov a vďaka nim Mireček dostával to najlepšie čo mu mohlo naše zdravotníctvo poskytnúť. Vysledky sa začali dostavovať. Každým dňom sa jeho stav zlepšoval. Začal hýbať rukou,potom nohou, neskôr oboma. Po dvoch týždňoch už sedel. Postupne opustil plienky a začal používať normálny hajzel. Začal sa učiť chodiť. Všetko začínalo byť fajn. Až na rozprávanie a pamäť. Dosť dôležité veci pre hlavného speváka kapely. Medzitým prijali do nemocnice mňa. Podstúpil som „lumbálku“ a diagnostikovali mi sklerózu multiplex. Samé skvelé správy. Mirečka medzitým prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti a obaja sme sa spolu stretli na neurológii.
Mireček sa dozvedel že som ubytovaný o dve izby ďalej a pomaličky ma denne asi 20x navštevoval. Najprv s doprovodom a potom už aj sám s barlami a aj bez nich. Denne ho navštevovala mladá logopedička. Na papieroch mu nosila všelijaké slovné spojenia. Napríklad „Polievková lyžica“. Mireček čítal :“Polievková železnica.“Alebo:“ Gramofónová platňa „,Mireček čítal :“Gramofónová pank „.Bolo to také smutno veselé ale začal som vidieť že slečnu logopedičku začína mať Mireček mierne na háku a oveľa viac počúval mňa ako vedúceho kapely . Pozoroval ako mi tečie a kvapká infúzia do žily a hovorím mu:“Mireček, rátaj tie kvapky! Stačí pomaly, každú piatu.“ On sa nadýchol a vychrlil jedným dychom :“Raz dva tri štyri päť šesť sedem osem deväť desať jedenásť dvanásť…. dvadsať dvadsaťjeden dvadsaťdva“. A zhlboka sa nadýchol lebo už ledva lapal dych. Toto už začalo vyzerať sľubne.. Obaja sne sa tešili a Mireček sa usmieval. Už nie priblblo ale normálne. Vedel som že na mňa dá a skúšal som mu dávať otázky z našej mladosti. Mal som výhodu oproti logopedičke že som vedel na čo sa ho mám opýtať. Raz som ho pred ňou vyskúšal: „Mireček,kto ťa učil nemčinu na Gymnáziu?“ Bez rozmýšľania vychrlil :“Konstantin Abibulajew“.Logopedička skoro odpadla. Sama mala problém vysloviť to meno. Vyzval som ho ďalej :“Zarecituj text našej piesne Hazardný hráč!“ Mireček to dal bez jedinej pauzy. Normálne sa rozprávať nevedel, ale texty si pamätal perfektne. On to ťahal z nejakého záložného pamäťového harddisku. Hurá sláva. Texty si pamätal a vedel ich hovoriť. Užili sme si v tom špitáli kopu srandy. Veľa našich rovesníkov doktorov sa o nás príkladne staralo za čo im ďakujeme. Mňa po týždni prepustili z nemocnice a Mirečka asi ešte po mesiaci. Do Pohody bolo ešte asi 6 týždňov. Našlapali sne ten program a mali pripravený aj záložný plán, keby Mireček zlyhal. Koncert bol skvelý, dojímavý. Veľa ľudí z tých 10000 čo sa boli na nás pozrieť vedelo o našom príbehu a držali nám palce,vedeli že sme kapela stojaca na drevenej nohe, ktorá sa môže kedykoľvek rozsypať.Tú Pohodu 2010 sne našim koncertom otvorili a niektorým slabším povahám vyletela slza od dojatia. Koncert dopadol na výbornú a dokonca klávesák Dave Greenfield zo Stranglers si spoločne s nami zahral pieseň Hazardný hráč a my na pódiu sme tiež boli dojatí. Na Mirečka sa bola pozrieť aj teta logopedička. V prvej rade stáli nastúpeni všetci naši najbližší a tiež nám držali palce. Všetkým im ďakujeme za podporu a aj vďaka nim sme to ustáli. Ten koncert bol jednoducho jedna veľká Pohoda.
Stranglers…
.mikuláš pozdravuje
Ž….evraj ide koniec sveta
Všade hlása malá Greta
A dookola furt blázninec
Všetko chytåm za koniec
Všetkým sa už točí hlava
Sadni za stôl s rodinou
Tak pred šiestou hodinou
Z cd si pusť Tichū Noc
Chrūm oplåtky med a moc
Po kališku slivovice
Nalož šalåt zemiakový
A najedz sa do popuku
Potom pozri pod stromček
Poslúchal si? Máš darček
Úplne stačia aj ponožky
Ževraj ide koniec sveta
Všade hlása malá Greta
A dookola furt blázninec
Všetko chytåm za koniec
Všetkým sa už točí hlava
Sadni za stôl s rodinou
Tak pred šiestou hodinou
Z cd si pusť Tichū Noc
Chrūm oplåtky med a moc
Po kališku slivovice
Nalož šalåt zemiakový
A najedz sa do popuku
Potom pozri pod stromček
Poslúchal si? Máš darček
Úplne stačia aj ponožky
Gréta.
Píše Marianna Izabela Vodickova
Včera som bola účastná koncertu kapely Sbor Břežanských Kastrátů. Po vystúpení sme sa bavili so spevákom Mníchom a medzi rečou som spomenula CHVM (robievam vám tu reklamu a uvádzam miestnych ľudí do slovenského Undergroundu). Na moje prekvapenie Mních zareagoval spôsobom: „Jó, CHVM, ty ja znám, to je skvělá kapela! Kluci umí, vydali množství CD a nejlepší je, že každé je uplně jiné.“ Potešilo ma to, okolití ľudia reagovali a pýtali sa, takže včera som vám možno získala niekoľko nových fanúšikov.
Dnes v štúdiu
Saxofón…
https://hudba.zoznam.sk/spravy/13-12-2019-chiki-liki-tu-a-sa-zriekli-honorara-venuju-ho-priatelom-z-vybuchnutej-bytovky/
Robiť dlhé hodiny underground je dosť namáhavé
Zaslúžená poobedna siesta
Mixujeme….
V roku 1988 sme s CHVM nahrávali pieseň MUŠIA POLITIKA,ktorá vyšla ešte pred revolúciou na vinyle s názvom ROCKLET 88. Na saxofón vtedy u nás hosťoval aj Rasťo Kubica z BEZ LADU A SKLADU, ktorý si to 1.12.2017 zopakoval s nami v Trenčianskom PIANO KLUBE po 29 rokoch …
Platná rocklet