Jou, mal som v nedelu, ale namiesto v liehu som bol od stvrtka vecera namoceny vo vlastnom pote, pretoze zakerne, bez vystrahy ma zobrala frontalnym utokom svina chripka. Uz som z toho zacal magorit, tak som radsej v pondelok, choc aj chory, isiel do roboty. : ( Ale pacilo sa mi akymi salvami petard a delobuchov oslavovali pravoslavne vianoce. Znelo to tu ako blizko nejakeho vojnoveho frontu. Ktosi sa mi tu pokusal nakecat, ze to oslavovali koniec vianoc, ale nakoniec dal za pravdu mojej uvahe, ze predsa nikto neoslavuje koniec niecoho co ma rad a islandania vianoce miluju. Takze potom prichadza do uvahy jediny rozumny dovod – zaciatok pravoslavnych vianoc. : )
sorry chlapci, ešte aj teraz ležím a idem sa potiť…..svoju chorobu som nazval slonia laba, pretože môj krk má také dimenzie…..kuknitet toto, mať tak dukáty navyše, tak si to kúpim….
mTKO.
mY NECHODIME TERAZ DO PRACE…….VED BOLI VIANOCE A JE VIKEND. fLASA STALE SPI V SKUSOBNI A BOLA NACHYSTANA ZE JU molon ZOBERIE.
cO SA TYKA vYDRAPENEJ BUZIRKY TAG VSETKO RIESTE CEZ miska kascaka. jA NEMAM ANI KUS…. A NEVIES PRECO BY SOM TO JA MAL PREDAVAT?????
VED JA TAM NEHRAM.LEN SOM CH POZVAL NA KONCERT
tak som si dnes vypocul v klude möj vian. darcek Led Zeppelin Celebration Day 2x CD a 2 x DVD – chlapco to si nenechajte ujst – bohovska muzika, jednoducho vas to unesie niekde spät ale s novym zvukom…..
Prave som sa docital, ze na pohode vystupi slovenska superskupina
Zlokot (nie kokot) ako som si myslel po vypocuti ich superpesnicky na youtube.
Ako moze nejaky drbnuty novinar napisat ze superskupina ???
NA BLOGU MUZIKA KOMUNIKA vcera vysiel takyto mikroprispevok……
ŠTVRTOK, 3. JANUÁRA 2013
OSLÍ UŠI zin (1988 / ´89)
Ahojte, sľúbil som že od Nového roku bude aj nejaké to „čtivo“. Pred Silvestrom som sa stavil v Trenčíne a vyzdvihol som tam časopis OSLÍ UŠI. Ľuboš z kapely CHÓR VÁŽSKYCH MUZIKANTOV mi totiž deň po Vianociach napísal mejl:
„Misko ahoj,
Tuto vedla mna v skrini mam zine OSLI USI c1. Ten bol rucne robeny, je z neho len jeden kus, su tam originalne fotografie, ma cca 150 stran. Rasto BEZDEK-autor mi ho poslal a akosi po revolucii ostal u mna doma. Totalna raritka. Ked chces mozem poslat na scanovanie….
jediny kus v CSSR
LUBOS CHVM“
Okej, vravím si, do TN som sa chystal tak či tak, nuž som sa poň stavil. Zin budem skenovať na pokračovanie. Či je/bol len jeden kus, neviem posúdiť, ale to je jedno. Je zaujímavý. V knižke Kytary a řev aneb co bylo za zdí sa o zine píše:
„Z nedalekého Lipníku nad Bečvou byly OSLÍ UŠI – svou grafikou a prevděpodobne i úrovní obsahu (i když šlo z 90% vlastně jen o převzaté věci – ovšem z těch nejlepších zdrojů, na jaké se tehdy dalo narazit) u nás dodnes nepřekonaný fanzin. Jejich vydavatel Rosťa „Osel“ Bezděk zplodil opravdové monstrum – prvé číslo mělo 150 strán formátu A4…Vynikající grafika – xerox (nejen černá barva, ale i modrá, červeá atd.), sprejem stříkané stránky, různé lepené koláže atd. Vycházelo v knižním provedení.(…)“
Luboš CHVM mi potom ešte napísal:
„Rosta BEZDEK , vydavatel OSLICH USI / vzdy si robil srandu…ukazal mi svojich 10 prstov a smial sa ze to je cela redakcia…/
Viem ze pracoval v casaku MASURKOVSKE PODZEMNE, ale od revolucie som stratil s nim kontakt a zem sa nejako nad nim zavrela…“
lubošhu do fukkavice som pridal VBPS dúfam, že nás za to miško k. nedoyebe, kukni na to či to tak móže byť, ak chceš ešte niečo dopísať, tak napíš, ak to mám dať dopiči, tak napíš, aby sme tźm autorov neurazili…….je to prístupné pre všetkých, skvelý pank a skvelé texty miška k. a jeho kapely VBPS
Molon ma uz dokonca take pravomoci ze toto pisal uplne sam……….z matiky mal sice gulu, ale v muzike sa vyzna…a Ypsilony tiez pise len ked sce nasrat YWANA SMOX MASARIKA
TRENČIANSKE BUBLANIE 22.díl
Hosťom 22. dielu Trenčianskeho bublania je človek, kamarát, priateľ, fanúšik a neviem čo ešte – babayagarin alias Miroslav Barančík, žijúci už niekoľko rokov na Islande, kde počas tohto pobytu okrem práce “študoval” miestnu hudobnú scénu, ktorá je veľmi rozsiahla a rôznorodá, tak sme ho spolu s Molonom vyspovedali a vzniklo celkom príjemné a milé bublanie o Islandskej undergroundovej scéne, veď popočúvajte a posúďte sami.
ej yagi ešte budeš musieť veľa hudby popočúvať, aby si zistil, že v podstate je to všetko už dávno nahraté, len je to v novom kabáte……pusti si prvé dva tri albumy od siouxie a nazvime to že podobnosť čisto náhodná, nehovoriac o totálnej kópii purkuru, ale úplne ranný the cure, ale serme na to pre teba to bolo a je niečo nové, pre mňa len spoznanie nových a velice príjemných kapiel, ale hrajúcich väčšinou to,čo som počúval na začiatku 80-tych rokov…..
Nebudem musiet! To uz viem! A viem dokonca aj to, ze sa casto stava, ze dvaja ludia pocuju v jednej veci aj 10 rozdielnych vplyvov! To si asi nevedel ty. A este jeden technicky detail. Ja som tu neobjavil novu hudbu, ale objavil novu bara hudbu a velky objav bol pre mna to, ze tu to 80-tych rokoch normalne zilo a ze bara ostrov nieje len Sugarcubes, Bjork a Sigur Ros. A presne preto, vlastne to bol jediny dovod, aby som to ukazal aj inym. btw:Prosim ta prehod mi poradie mien. Tu nie sme na urade a po rokoch mi to na nete uz takto sedi akosi viac. : )
To ani neviem ci je to dobre. Doteraz mi celkom vyhovovalo zit v utajeni pred guglom. : ) Ale inac kedysi davno som sa kdesi na fejsbuku ozval, ze BLAS mi pripomenina uz ani neviem co z bara ostrova (za tie roky som zabudol) a na to mi prisla tato sprava:
Halldor Carlsson
Bez ladu sound similar to Purrkur Pillnikk: http://www.youtube.com/watch?v=vLY_6CxsvTs
Pökn fyrir Byrjendur (Pökn for beginners) is an original song by the icelandic electro-avant-garde band Fan Houtens Kókó
btw:Povedat tomu jazykovemu expertovi hore, ze „islandskej undergroundovej…“ ma byt male i? : )
lubošhu, yagi mal vianoce ašte do fčera, tak bol asi vliehu namočený….
Aha zabudol som na pravoslavnikov………,,♡♡♡
Jou, mal som v nedelu, ale namiesto v liehu som bol od stvrtka vecera namoceny vo vlastnom pote, pretoze zakerne, bez vystrahy ma zobrala frontalnym utokom svina chripka. Uz som z toho zacal magorit, tak som radsej v pondelok, choc aj chory, isiel do roboty. : ( Ale pacilo sa mi akymi salvami petard a delobuchov oslavovali pravoslavne vianoce. Znelo to tu ako blizko nejakeho vojnoveho frontu. Ktosi sa mi tu pokusal nakecat, ze to oslavovali koniec vianoc, ale nakoniec dal za pravdu mojej uvahe, ze predsa nikto neoslavuje koniec niecoho co ma rad a islandania vianoce miluju. Takze potom prichadza do uvahy jediny rozumny dovod – zaciatok pravoslavnych vianoc. : )
Jagi, islandani uz pocuvali bublanie?
A co by tam preboha mohli pocuvat? 12 minut nezrozumitelnej hatlaniny? Ty by si to vydrzal pri islandstine? Kurna, islandcina ci islandstina? : (
chlapci bacha, chce vas vymenit.. =;o)
sorry chlapci, ešte aj teraz ležím a idem sa potiť…..svoju chorobu som nazval slonia laba, pretože môj krk má také dimenzie…..kuknitet toto, mať tak dukáty navyše, tak si to kúpim….
http://tivi.azet.sk/video/1509301/prva-roboticka-metalova-kapela-hra-ako-ziva.html
Molon nech sa rychlo uzdravi……..,skoro sme hrali so slobodkou v tn aj v puchove
http://tv.sme.sk/v/25911/unikol-zaznam-zo-zakulisia-prezidentovho-prihovoru.html
ohladne vbps piste miskovi kascakovi na michal@pohodafestival.sk
The Smashing Pumpkins na POHODE
Michal Kascak
+421 905 537 470
michal@pohodafestival.sk
http://www.pohodafestival.sk
Kdo sce Vydrapena Buzirka PANK SYSTEM 2LP tag kontaktujte MISKA KASCAKA
Michal Kascak
+421 905 537 470
michal@pohodafestival.sk
http://www.pohodafestival.sk
na serveri, ktorý sa venuje fotografii sa objavilo toto
http://www.ephoto.sk/komunita/clanky-uzivatelov/694/pani-bratia/
a raz tam zavesím aj vás
ved ty mas kopu veci -pametam ked som prvy krat s tebou stretol v geocku na elektricnej este ze mas 25 cd kach 5 jedno si mne dal-original lisovane
Tag ok. Ale Vbps naozaj nemam. Len svoj jeden kus. Mam napisat miskovi nech mi doda 20 kuskov?
Tych chrbatov som mal doma 200 kusov….opity branusko ich totiz vsetky zabudol v roku 2003 v satni po mikulasskom koncerte…ja som ich vlastne zachranil
no pisal mi kamos z papagaj hlasatel http://www.phr.cz ze by rad zobral par lp do distra
pekne bielo bolo v tn:)) konecne sme maly biele vianoce dnes
Misko K to predava po 20 tu 2LP…..piste jemu, kontaktujte. On sidli v ZRKADLOVOM HAJI.tam ho zastihnete..bude rad…..pozdravujte ho
mTKO.
mY NECHODIME TERAZ DO PRACE…….VED BOLI VIANOCE A JE VIKEND. fLASA STALE SPI V SKUSOBNI A BOLA NACHYSTANA ZE JU molon ZOBERIE.
cO SA TYKA vYDRAPENEJ BUZIRKY TAG VSETKO RIESTE CEZ miska kascaka. jA NEMAM ANI KUS…. A NEVIES PRECO BY SOM TO JA MAL PREDAVAT?????
VED JA TAM NEHRAM.LEN SOM CH POZVAL NA KONCERT
cau lubos zajtra idem do tn,ak stihnes das mame tu flasku od mojho piva ,stavim sa po to,ak nestihas nevadi na buduce
je este k mani 2 lp Vydrapená Bužírka Pank System mal by som zaujem,kolik stoji??
tak som si dnes vypocul v klude möj vian. darcek Led Zeppelin Celebration Day 2x CD a 2 x DVD – chlapco to si nenechajte ujst – bohovska muzika, jednoducho vas to unesie niekde spät ale s novym zvukom…..
Ahoj Richard, vsetko naj v novom roku. Aj ja dostal toho isteho jeziska.
Naozaj je to super!
Caf Rasto – bohovske je to ze? Tiez Ti prajem a celej rodinke spokojny novy rok.
Sakra Vam doniesol a na mna sa vysral. Budem moset napalit
Nic nenapaluj – take veci musis mat original – pozicaj si od Rasta a ja ti to v lete donesiem – aspon budem mat pekny darcek pre teba.
A sakra. Dik Richardes
ty mas tablet. =;o)
🙂 🙁 😉 😛 =-O :-* :O B-) :-$ :-! 😐 x-( :-/ :-O o_O :-O :-C 😀 :-@ :-X :'( XD :-\ <3 :-[ :-[
Prave som sa docital, ze na pohode vystupi slovenska superskupina
Zlokot (nie kokot) ako som si myslel po vypocuti ich superpesnicky na youtube.
Ako moze nejaky drbnuty novinar napisat ze superskupina ???
Takze konecne viem co znamema slovo super. Takze vlastne mame superparlament , zlozeny z bestoff kokotov. Dik.
Lopaty, superskupina neznamena, ze ze ta skupina je super, ale je to terminus technikus pre kapelu zlozenu z clenov inych kapiel.
vacsinou kazdy hudobnik pochadza z nejakej dalsej kapely. cize tu mame vlastne velke mnozstvo superskupin.
som rad ze anonym nas tu nazyva lopatami. Tag sa podpis MUDRC
tento Zlokot je vcelku ok
http://www.youtube.com/watch?v=fIuN2qInbn0
toto je naozaj zleeeeeeeeeeeeee
http://www.youtube.com/watch?v=s_WHbiBb4-c
zlokot som ani poriadne nepocul ale basacka stanka je :))))))) moja znama
skuste si vypocut got blue bals tvrda good vec kde hraje na basu zdenka-to je kapela roka minuleho roka u mna
Kua aja som myslew ze chvm je tvoja kapela
pardon stanka ,http://www.youtube.com/watch?v=10v9rce3dGI
neskaj ples. budem prudko na vas mysliet pankaci pri tych tac tac melodiach..
Ked som bol maly tag som tiez chodil na plesy. Vacsinou som sa nepohol od stola. Nad ranom som pri dome zanechaval stopy v snehu……od rűk……B-)
NA BLOGU MUZIKA KOMUNIKA vcera vysiel takyto mikroprispevok……
ŠTVRTOK, 3. JANUÁRA 2013
OSLÍ UŠI zin (1988 / ´89)
Ahojte, sľúbil som že od Nového roku bude aj nejaké to „čtivo“. Pred Silvestrom som sa stavil v Trenčíne a vyzdvihol som tam časopis OSLÍ UŠI. Ľuboš z kapely CHÓR VÁŽSKYCH MUZIKANTOV mi totiž deň po Vianociach napísal mejl:
„Misko ahoj,
Tuto vedla mna v skrini mam zine OSLI USI c1. Ten bol rucne robeny, je z neho len jeden kus, su tam originalne fotografie, ma cca 150 stran. Rasto BEZDEK-autor mi ho poslal a akosi po revolucii ostal u mna doma. Totalna raritka. Ked chces mozem poslat na scanovanie….
jediny kus v CSSR
LUBOS CHVM“
Okej, vravím si, do TN som sa chystal tak či tak, nuž som sa poň stavil. Zin budem skenovať na pokračovanie. Či je/bol len jeden kus, neviem posúdiť, ale to je jedno. Je zaujímavý. V knižke Kytary a řev aneb co bylo za zdí sa o zine píše:
„Z nedalekého Lipníku nad Bečvou byly OSLÍ UŠI – svou grafikou a prevděpodobne i úrovní obsahu (i když šlo z 90% vlastně jen o převzaté věci – ovšem z těch nejlepších zdrojů, na jaké se tehdy dalo narazit) u nás dodnes nepřekonaný fanzin. Jejich vydavatel Rosťa „Osel“ Bezděk zplodil opravdové monstrum – prvé číslo mělo 150 strán formátu A4…Vynikající grafika – xerox (nejen černá barva, ale i modrá, červeá atd.), sprejem stříkané stránky, různé lepené koláže atd. Vycházelo v knižním provedení.(…)“
Luboš CHVM mi potom ešte napísal:
„Rosta BEZDEK , vydavatel OSLICH USI / vzdy si robil srandu…ukazal mi svojich 10 prstov a smial sa ze to je cela redakcia…/
Viem ze pracoval v casaku MASURKOVSKE PODZEMNE, ale od revolucie som stratil s nim kontakt a zem sa nejako nad nim zavrela…“
mišo
ps. pozri: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2010/12/osli-usi-cast-1-zin.html
Zverejnil mišo o 13:53
http://muzika-komunika.blogspot.sk/2013/01/osli-usi-zin-1988-89.html
Tagze Vydrapena buzirka pank system radostne prijala zverejnenie u nas vo FUKKAVICI…….od dnes uz visi oficialne……..
Jou, dakujem prevelice ja, kery gramo nema! Fajnovota! : )
aha:
http://www.novinky.cz/domaci/289288-plzensky-most-nese-jmeno-ivana-magora-jirouse.html
Skvele
kua molone ako sa vola ta digital particka z islandu co si v 22-ke pustal ??
Asi mas na mysli Ghostigital.
jj, diky
Hallo acid.žiješ,?
jj, zijem. nebolo ma, vjem kua. ospravedlnujem..
bububu !!! =;o)
Molon….v BUBLANI si asi vynechal MOGADORS……….???
a snad do FUKKAVICE by si mohol pichnut aj NMH.je to tam hole…
ale oni boli až po pohode, teraz ich mám rozrobených….
lubošhu do fukkavice som pridal VBPS dúfam, že nás za to miško k. nedoyebe, kukni na to či to tak móže byť, ak chceš ešte niečo dopísať, tak napíš, ak to mám dať dopiči, tak napíš, aby sme tźm autorov neurazili…….je to prístupné pre všetkých, skvelý pank a skvelé texty miška k. a jeho kapely VBPS
http://chvm.sk/v-b-p-s-vydrapena-buzirka-pank-system/
Miskovi napisem
tak daj vedieť, aby sa zbytočne neurazil, keď povie, že nie okamžite to dávam do péčka….
predbehol si ma……uz som o tomto ocine rozmyslal……
v dratáku nahodené, môžeš im dať vedieť moravákom….
pisal som FIDOVI
ale šak poďme k bublaniu…pekné je, mosím povedať….
uz stahujem………este ked to budes vesat na dratak tag tam daj ze BABAYAGAGARIN…….to je spravne meno……..
ahá kuwa, tak je to správne, keď ja poznám, len tu jeho kratčiu verziu babayaga
Molon ma uz dokonca take pravomoci ze toto pisal uplne sam……….z matiky mal sice gulu, ale v muzike sa vyzna…a Ypsilony tiez pise len ked sce nasrat YWANA SMOX MASARIKA
TRENČIANSKE BUBLANIE 22.díl
Hosťom 22. dielu Trenčianskeho bublania je človek, kamarát, priateľ, fanúšik a neviem čo ešte – babayagarin alias Miroslav Barančík, žijúci už niekoľko rokov na Islande, kde počas tohto pobytu okrem práce “študoval” miestnu hudobnú scénu, ktorá je veľmi rozsiahla a rôznorodá, tak sme ho spolu s Molonom vyspovedali a vzniklo celkom príjemné a milé bublanie o Islandskej undergroundovej scéne, veď popočúvajte a posúďte sami.
Príjemnepočúvanie praje ĽUBOŠ CHVM & molon
lubos&yagi.mp3
http://www.chvm.sk/wp-mp3-fukkavica/dratak22/lubos%26yagi.mp3
Na svete je BUBLANIE z ISLANDU s BABAYAGAGARINOM. Ked mas chut tak si pusti……
Yagi…….diky….naozaj prijemne pocuvanie9
Tak potom fajn! : )
ej yagi ešte budeš musieť veľa hudby popočúvať, aby si zistil, že v podstate je to všetko už dávno nahraté, len je to v novom kabáte……pusti si prvé dva tri albumy od siouxie a nazvime to že podobnosť čisto náhodná, nehovoriac o totálnej kópii purkuru, ale úplne ranný the cure, ale serme na to pre teba to bolo a je niečo nové, pre mňa len spoznanie nových a velice príjemných kapiel, ale hrajúcich väčšinou to,čo som počúval na začiatku 80-tych rokov…..
Nebudem musiet! To uz viem! A viem dokonca aj to, ze sa casto stava, ze dvaja ludia pocuju v jednej veci aj 10 rozdielnych vplyvov! To si asi nevedel ty. A este jeden technicky detail. Ja som tu neobjavil novu hudbu, ale objavil novu bara hudbu a velky objav bol pre mna to, ze tu to 80-tych rokoch normalne zilo a ze bara ostrov nieje len Sugarcubes, Bjork a Sigur Ros. A presne preto, vlastne to bol jediny dovod, aby som to ukazal aj inym. btw:Prosim ta prehod mi poradie mien. Tu nie sme na urade a po rokoch mi to na nete uz takto sedi akosi viac. : )
yasné….meno kázal luboš, šak je pekné, také zvieracie =:o)
To ani neviem ci je to dobre. Doteraz mi celkom vyhovovalo zit v utajeni pred guglom. : ) Ale inac kedysi davno som sa kdesi na fejsbuku ozval, ze BLAS mi pripomenina uz ani neviem co z bara ostrova (za tie roky som zabudol) a na to mi prisla tato sprava:
Halldor Carlsson
Bez ladu sound similar to Purrkur Pillnikk:
http://www.youtube.com/watch?v=vLY_6CxsvTs
Pökn fyrir Byrjendur (Pökn for beginners) is an original song by the icelandic electro-avant-garde band Fan Houtens Kókó
btw:Povedat tomu jazykovemu expertovi hore, ze „islandskej undergroundovej…“ ma byt male i? : )
áno je to možné, pretože tá skladba čo je v bublaní je total kópia B 52´s to aj hluchý počuje a B52´s sú veľkými vzormi BLAS, teda miška k.
tak yagi, si féteri………šeci šup šup do kolónky rádio, pekné počúvanie s babayagom….
ranny laz
pekné, šak čo si jednu neyebel, by som spravil pravý srnčí guláš..
nemam broky do praku……….
cul vecer sme stretli na luke zase 5 kuskov…….
panu bratovi ROMANOVI secko naj g narodeninam
ze dakujem