vcera som Ta odbil velmi rychlo, lebo som letel prec z prace….
ohladne Stranglersov sa nam podarilo v roku 2010 toto…na co sme patricne hrdi A tam hrame s Davom GREENFIELDOM skladbu HANGING AROUND len v nasom textovom prevedeni-HAZARDNY HRAC http://www.youtube.com/watch?v=lV2LAlXi2r0
No to je síla! Taky bych byl hrdý až na… :-))
co sa tyka kulicek, ano mas pravdu, boli to mohutne zbory, ale isto na tom povodnom CD, alebo nejakej nahravke som pocul od nich skladbu MRAVENCI…
Zbory boli hutne a texty take skolacke a to bolo na tom to krasne.
To posledne CD s Filharmoniou nemam…
Až bude čas pošlu ti to přez uschovnu v mp3. Je to nádhera. A ještě. Podmínkou přijetí do sboru byly dlouhé vlasy a vousy. Byly tam dvě, nanejvýš tři
vyjímky, ale holobrádci si museli na vystoupení lepit vousy umělé! 🙂
Co sa tyka tych HLUBOCEK, tak v roku 2005 nas tam pozval VITO NOVAK, ten isty poriadatel ako satisfakciu za to , ze sme vtedy v roku 85 nezahrali. Vystupili tam s nami UMELA HMOTA a JANOTA 1935
My tam byli v roce 1983, pak 16.03.1985 (Závodní jídelna n.p.Moravia. Hlubočky u Olomouce.) Nezapomenutelné.
A po převratu nás pozvali, když dělali nějakej open festival, jako vzpomínku na staré časy.
.a na MLADEJ GARDE sme nahodou nehrali spolu v roku 1988? MCH BAND LAHKA MUZA a CHVM….to sa mi mari…vybavoval to vtedy MAJO KLAUS CIGAN…potom este 1991 DUNAJSKE VRZGOTY v BRATISLAVE.
Na Klause si pamatuju 🙂 . Dělal pak myslím koncerty spolu s Xenií Zimmermannovou. Pamatuju i na Gudrun. S Lahkou muzou jsme začátkem devadesátých hráli
několikrát na společných koncertech.
Ale v záznamech mám Mladou gardu až na jaře 1989. To už jsme měli nějaké papíry.
V osmaosmdesátém jsme se tak nějak pomalu vynořovali z undergroundu znovu na otevřenou scénu.
Tak sa maj krasne a dik za vsetko co si robil v zivote, lebo si bol pre nas / a hlavne pre mna/ v mnohych veciach vzorom.
lubos:Vsak to je jedna z mala radosti tuna, ze to tu mozem poukazovat kamaratom! Tentokrat som si vsak potreboval poriesit pre mna zasadne veci v robote. Trvalo to dlho, stalo ma to vela namahy a hlavne nervov, ale zda sa ze sefova nakoniec pochopila! O to vacsiu radost mam! btw:Mam este jeden tyzden dovolenky, tak kto prv pride, ten prv berie! : ) Ale oplati sa najskor az v maji.
…tak mikulášovi CH. prajeme šecko dobré k nešným meninám….šak detajly sú na to aby sa vylepšovali, čiže pekné pripomienky, luboš si iste urobí „save“ v hlave a nabudúce to povie už správne….
MIKOLASCHADIMAdal par vecnych pripomienok k veciam ktore som nataral v radiu minuly tyden
posudte sami
Ahoj
Poslechl, zajímavé! Místo, abych dělal to co mám, jsem to poslechl
celé. 🙂
Pár upřesnění si nemohu odpustit. 🙂
Trenčín, prvé vystoupení Extempore v „cizině“ bylo 19.12.1980. Před
náma Pepa Nos. Přetáhl své vystoupení asi o 30 minut
a když skončil většina lidí mazala pryč, aby chytla poslední autobus
do centra. .-)
„Hanging The Round“, nevím zda je to dobře napsané je z prvého alba
„Rattus Norvegicus“. Podle mě nejlepší album Stranglers.
Black and White nebylo špatné, ale už mě zdaleka tolik nebralo.
Hlubočky. Dělali se tam sporáky MORA! Ale výroba sporáků bylo jen
krytí důležitější činnosti. Opravovali se tam hlavně motory
nadzvukových stíhaček Varšavské smlouvy! Fabrika byla slušně hlídaná
StB. 🙂 Pod svícnem tma.
Asi proto jim ty koncerty tolik let procházely.
Koncer v Primaf(?) sklep Bratislava , byl 8.12.1984 jako součást
výjezdního zasedání Jazzové sekce.
V Trenčíně jsme po Vianocich ’80 hráli až 5.9.1987. Ale na to si
vůbec nepamatuju.
Na Mladé gardě až po převratu.
Kuličky se ti myslím smísili se skupinou Ženy. V Kuličkách chlapi
zpívali mohutné sbory.
Ženy byla menší parta, asi sedm chlapů. Vysoké hlásky ale používaly
ve svých pořadech.
Kiličky byl pro mě největší objev 80.let. Myslím takový ten zážitek,
kdy člověk stojí na koncertě
s otevřenou hubou a plnej nadšení nad tím co slyší a vidí. Určitě
víš, co myslím. Od té doby
jsem toho viděl a slyšel hodně, hodně z toho bylo dobrého, ale ten
skvělý pocit už se nekonal. 🙂
Mimochodem. Kuličky stačily udělat než to zabalily nahrávku s
Teplickou filhramonií a vydat ji na CD.
Skvělé i po letech!!!
pko bratislavske idu zburat tak asi preto,by som zbural durkovskeho dom -ex primator a ktory to vsetko zavinil,pko je donicene na sme su fotky asi pred dvoch tyzdnov -fotograf sa dostal bez problemov do pko a nafotil zdevastovane prierstory pko, uz je zburane fabrika music klub,stoka,…
Čaute-preposielam info od whiskyho – pls rozširujte – dík – čaute-bedly.
Priatelia –v stredu 7.12. o 19:00 v Trencanskom klube luc robim toto…pridte a zoberte aj svojich znamychtesim sa na Vas
Whiskyho cestovateľské kino.
Spevák kapely Slobodná Európa Whisky, sa po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta svoje mnohé zážitky a fotografie zo svojich výprav. Na svojich cestách Whisky navštívil 53 krajín, v ktorých sa zameriaval najmä na odľahlé oblasti s atraktívnymi prírodnými scenériami, zachovalými pôvodnými etnikami a kultúrami, bez turistického ruchu, ktoré často preskúmaval na motorke, na ktorej prešiel po cestách – necestách viac ako 20 000 km. Za všetky oblasti, ktoré navštívil môžeme len tak námatkovo spomenúť napríklad Indiu (ktorú navštívil 13 krát..), Nepál (kde niekoľkokrát, sám bez nosíčov, absolvoval pešie pochody cez Himaláje dlhé viac ako 500 km, cez sedlá vo výškach viac ako 55OO m.n.m.), Venezuelu, Laos, Borneo, Peru, Sumatru, Austráliu, Bolíviu, Filipíny, Afganistan, Chile, Maroko, Ladakh, Sikkim a mnohé ďalšie. Jeho dlhoročné skúsenosti filmového kameramana naznačujú profesionálnu úroveň fotografií…Whiskyho cestovateľské kino sa uskutoční v mnohých slovenských mestách formou posedení, na ktorých spevák osobne premietne fotografie a porozpráva zážitky z jednotlivých výprav. Priestor dostanú samozrejme aj otázky divákov. V prvom kole týchto posedení budú témou India a Nepál. Tento rok sa môžete tešiť na stretnutia v týchto mestách:
22.11. Banská Bystrica, klub 77
23.11. Brezno, klub Bombura
24.11. Dolný Kubín, Minibar Oravia
29.11. Nitra, Divadelná kaviareň Tatra v starom Divadle Karola Spišáka
kua rano som zbadal u nas na dvore dvoch vlciakov.,myslel som ze mam dvojite videnie. Kua to spodneho suseda pes aj s nasim sa spacirovali. Pouzll som Molonovu vychovnu metodu… Tak som zvedavy ci sa este ukaze
kua cera krasny koncert. Doteraz mam na pravej ruke svalovicu. Rastik bol asi na skoleni u exploited lebo hral pekelne rychlo. A kokryho nasadenie a radost z hry toto vsetko ma nabija neskutocnou energiou. ,a aj spolocne zbory slobodka chvm horkyze slize boli magicke a bolo jcitit ze sme na jednej lodi. Chlapci prajem vam prijemne zimne prazdniny. V januari skocime rovno do Bordela
pekna fotka, pozeram na nu a hned ma aj napadlo ake to tam asi bolo:
molon: jeeee, ake svetielko je tam hore
rasto: ked sa takto zafixujem, nezjebem sa pod stol
matko: hehe, potiahnem rastovi ruku a je na zemi
ivan: ale mne ide autobus
punatu: snad si ma nikto nevsimne
kemr: prepni to na dvojku, ide dokument o parploch
kokry: bude rozmazana, ale sak co
lubos: pockaj, dvihnem si nohy, padaju mi
Tisková oprava s omluvou:
Luboši díky za povzbuzující dvě hodiny,zvláštní dík patří Jurajovi.Jistě jsem mohl věnovat větší pozornost ,ale teplota byla jaká byla ,co jsem chytil musí stačit.Plesniví starci mají fantastický zvuk a Tunel povzbudivý text.
Odpověď na Vaši otázku jsem měl ,když přišla vynikající od Ivana Masáryka a potom ještě od jednoho pozorného posluchače.
Nitru nestíhám.mému psovi jsou tři měsíce(jsem pasák) a k vám je to přes celou republiku.
Těším se příště!!
lubos:Vsak aj ty, aj noha mate dost casu na rozmyslanie.
Jou, a dik za fotke!
Hádajte, aké slovo to práve so Sabotérom spievame…! 😉 – http://www.chvm.sk/wp-content/uploads/2011/12/EOS_042437.jpg
ivko nacvicujes nasucho oralny sex? A saboter vyzera ovela lepsie farebny ako ciernobiely
no tusim nasiel v tych tvojich kazetach aj mch band live mlada garda 1987
mikolas hovoril ze oni hrali na garde az 1989
chcel som vám tu zavesiť jeden obrázok, ale nejak vám to nefunguje…
posli mejlom
este par vysvetleni od MIKOLASA CHADIMU
Mikolas ahoj
Taky zdravím velice!
vcera som Ta odbil velmi rychlo, lebo som letel prec z prace….
ohladne Stranglersov sa nam podarilo v roku 2010 toto…na co sme patricne hrdi A tam hrame s Davom GREENFIELDOM skladbu HANGING AROUND len v nasom textovom prevedeni-HAZARDNY HRAC
http://www.youtube.com/watch?v=lV2LAlXi2r0
No to je síla! Taky bych byl hrdý až na… :-))
co sa tyka kulicek, ano mas pravdu, boli to mohutne zbory, ale isto na tom povodnom CD, alebo nejakej nahravke som pocul od nich skladbu MRAVENCI…
Zbory boli hutne a texty take skolacke a to bolo na tom to krasne.
To posledne CD s Filharmoniou nemam…
Až bude čas pošlu ti to přez uschovnu v mp3. Je to nádhera. A ještě. Podmínkou přijetí do sboru byly dlouhé vlasy a vousy. Byly tam dvě, nanejvýš tři
vyjímky, ale holobrádci si museli na vystoupení lepit vousy umělé! 🙂
Co sa tyka tych HLUBOCEK, tak v roku 2005 nas tam pozval VITO NOVAK, ten isty poriadatel ako satisfakciu za to , ze sme vtedy v roku 85 nezahrali. Vystupili tam s nami UMELA HMOTA a JANOTA 1935
My tam byli v roce 1983, pak 16.03.1985 (Závodní jídelna n.p.Moravia. Hlubočky u Olomouce.) Nezapomenutelné.
A po převratu nás pozvali, když dělali nějakej open festival, jako vzpomínku na staré časy.
.a na MLADEJ GARDE sme nahodou nehrali spolu v roku 1988? MCH BAND LAHKA MUZA a CHVM….to sa mi mari…vybavoval to vtedy MAJO KLAUS CIGAN…potom este 1991 DUNAJSKE VRZGOTY v BRATISLAVE.
Na Klause si pamatuju 🙂 . Dělal pak myslím koncerty spolu s Xenií Zimmermannovou. Pamatuju i na Gudrun. S Lahkou muzou jsme začátkem devadesátých hráli
několikrát na společných koncertech.
Ale v záznamech mám Mladou gardu až na jaře 1989. To už jsme měli nějaké papíry.
V osmaosmdesátém jsme se tak nějak pomalu vynořovali z undergroundu znovu na otevřenou scénu.
Tak sa maj krasne a dik za vsetko co si robil v zivote, lebo si bol pre nas / a hlavne pre mna/ v mnohych veciach vzorom.
Přivádíš mně to rozpaků. Měj se!!!
mikolas
jagi tag fajin. Silno o tom rozmyslam. Dufam ze kyptava noha tiez bude chciet ist kedy aj ja
lubos:Vsak to je jedna z mala radosti tuna, ze to tu mozem poukazovat kamaratom! Tentokrat som si vsak potreboval poriesit pre mna zasadne veci v robote. Trvalo to dlho, stalo ma to vela namahy a hlavne nervov, ale zda sa ze sefova nakoniec pochopila! O to vacsiu radost mam! btw:Mam este jeden tyzden dovolenky, tak kto prv pride, ten prv berie! : ) Ale oplati sa najskor az v maji.
Ej pani, tak som dostal prislub! Vyzera to, ze tu este na tom pustom ostrove chvilenku zostanem! : )
uz som sa lakol ZE ma sces nechat na islande sameho
ides na island lubos?
dnes nie
zajtra kukni majl odo mna v robote inac
kuknite si fotky z ostatnej akcie
dik moc Antoníne !
hezky tonik
ivko cosi pre teba.. =;o)
„Bisexualita zdvojnásobuje šancu na rande.“
Woody Allen… 😉
…tak mikulášovi CH. prajeme šecko dobré k nešným meninám….šak detajly sú na to aby sa vylepšovali, čiže pekné pripomienky, luboš si iste urobí „save“ v hlave a nabudúce to povie už správne….
MIKOLASCHADIMAdal par vecnych pripomienok k veciam ktore som nataral v radiu minuly tyden
posudte sami
Ahoj
Poslechl, zajímavé! Místo, abych dělal to co mám, jsem to poslechl
celé. 🙂
Pár upřesnění si nemohu odpustit. 🙂
Trenčín, prvé vystoupení Extempore v „cizině“ bylo 19.12.1980. Před
náma Pepa Nos. Přetáhl své vystoupení asi o 30 minut
a když skončil většina lidí mazala pryč, aby chytla poslední autobus
do centra. .-)
„Hanging The Round“, nevím zda je to dobře napsané je z prvého alba
„Rattus Norvegicus“. Podle mě nejlepší album Stranglers.
Black and White nebylo špatné, ale už mě zdaleka tolik nebralo.
Hlubočky. Dělali se tam sporáky MORA! Ale výroba sporáků bylo jen
krytí důležitější činnosti. Opravovali se tam hlavně motory
nadzvukových stíhaček Varšavské smlouvy! Fabrika byla slušně hlídaná
StB. 🙂 Pod svícnem tma.
Asi proto jim ty koncerty tolik let procházely.
Koncer v Primaf(?) sklep Bratislava , byl 8.12.1984 jako součást
výjezdního zasedání Jazzové sekce.
V Trenčíně jsme po Vianocich ’80 hráli až 5.9.1987. Ale na to si
vůbec nepamatuju.
Na Mladé gardě až po převratu.
Kuličky se ti myslím smísili se skupinou Ženy. V Kuličkách chlapi
zpívali mohutné sbory.
Ženy byla menší parta, asi sedm chlapů. Vysoké hlásky ale používaly
ve svých pořadech.
Kiličky byl pro mě největší objev 80.let. Myslím takový ten zážitek,
kdy člověk stojí na koncertě
s otevřenou hubou a plnej nadšení nad tím co slyší a vidí. Určitě
víš, co myslím. Od té doby
jsem toho viděl a slyšel hodně, hodně z toho bylo dobrého, ale ten
skvělý pocit už se nekonal. 🙂
Mimochodem. Kuličky stačily udělat než to zabalily nahrávku s
Teplickou filhramonií a vydat ji na CD.
Skvělé i po letech!!!
Mikolas
seckym mikulas6 a mikolasom secko naj k meninam. Aj ste volaco dostali do gumakov?
na buduci rok sme sa dohodli s chalanmi zo slobodky ze dame viac spolocnych koncerTOV. Tak sa tesime
pekne od vas aj od nich a ja idem smutit
a coze sa stalo matko?
pko bratislavske idu zburat tak asi preto,by som zbural durkovskeho dom -ex primator a ktory to vsetko zavinil,pko je donicene na sme su fotky asi pred dvoch tyzdnov -fotograf sa dostal bez problemov do pko a nafotil zdevastovane prierstory pko, uz je zburane fabrika music klub,stoka,…
zavesil som vááánoce, dúfam, že sa vám páčia viac, ako dáka pojebaná sviečka s čečinou…
Čaute-preposielam info od whiskyho – pls rozširujte – dík – čaute-bedly.
Priatelia –v stredu 7.12. o 19:00 v Trencanskom klube luc robim toto…pridte a zoberte aj svojich znamychtesim sa na Vas
Whiskyho cestovateľské kino.
Spevák kapely Slobodná Európa Whisky, sa po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta svoje mnohé zážitky a fotografie zo svojich výprav. Na svojich cestách Whisky navštívil 53 krajín, v ktorých sa zameriaval najmä na odľahlé oblasti s atraktívnymi prírodnými scenériami, zachovalými pôvodnými etnikami a kultúrami, bez turistického ruchu, ktoré často preskúmaval na motorke, na ktorej prešiel po cestách – necestách viac ako 20 000 km. Za všetky oblasti, ktoré navštívil môžeme len tak námatkovo spomenúť napríklad Indiu (ktorú navštívil 13 krát..), Nepál (kde niekoľkokrát, sám bez nosíčov, absolvoval pešie pochody cez Himaláje dlhé viac ako 500 km, cez sedlá vo výškach viac ako 55OO m.n.m.), Venezuelu, Laos, Borneo, Peru, Sumatru, Austráliu, Bolíviu, Filipíny, Afganistan, Chile, Maroko, Ladakh, Sikkim a mnohé ďalšie. Jeho dlhoročné skúsenosti filmového kameramana naznačujú profesionálnu úroveň fotografií…Whiskyho cestovateľské kino sa uskutoční v mnohých slovenských mestách formou posedení, na ktorých spevák osobne premietne fotografie a porozpráva zážitky z jednotlivých výprav. Priestor dostanú samozrejme aj otázky divákov. V prvom kole týchto posedení budú témou India a Nepál. Tento rok sa môžete tešiť na stretnutia v týchto mestách:
22.11. Banská Bystrica, klub 77
23.11. Brezno, klub Bombura
24.11. Dolný Kubín, Minibar Oravia
29.11. Nitra, Divadelná kaviareň Tatra v starom Divadle Karola Spišáka
30.11. Zlaté Moravce, Kompas klub
7.12. Trenčín, klub Lúč
14.12 Trnava, Motobar Rock and Blues
kua rano som zbadal u nas na dvore dvoch vlciakov.,myslel som ze mam dvojite videnie. Kua to spodneho suseda pes aj s nasim sa spacirovali. Pouzll som Molonovu vychovnu metodu… Tak som zvedavy ci sa este ukaze
vzduchovka ??
vecier..zajtra wmezcunnite vypucovat guwaky. Pride mikulas
extip-nechceme vase hesla vianoce bez nasilia 21.12 1989 http://www.youtube.com/watch?v=E6d-In3fx6g
blas+vidiek vianoce-Radioaktívny Udavač,vianoce bez nasilia 21.12.1989 http://www.youtube.com/watch?v=-X5X8WZ8D0g
citam ze veselo bolo tak to ma byt:))
Ranqo … pekne to bolo fešáci, kdo príde na Whiskyho v stredu do Lúču ?
Vidíme sa tam… 🙂
tiež
šiel by som mrknúť
ked nebudem kyptavy tak pojdem
kua cera krasny koncert. Doteraz mam na pravej ruke svalovicu. Rastik bol asi na skoleni u exploited lebo hral pekelne rychlo. A kokryho nasadenie a radost z hry toto vsetko ma nabija neskutocnou energiou. ,a aj spolocne zbory slobodka chvm horkyze slize boli magicke a bolo jcitit ze sme na jednej lodi. Chlapci prajem vam prijemne zimne prazdniny. V januari skocime rovno do Bordela
Tiež som si dnes vypočul záznam z FMka a super to je. Hlavne ten pocit, že CHVM hralo v rádiu 😉
Pozdraw z Nitry gogoti
pekna fotka, pozeram na nu a hned ma aj napadlo ake to tam asi bolo:
molon: jeeee, ake svetielko je tam hore
rasto: ked sa takto zafixujem, nezjebem sa pod stol
matko: hehe, potiahnem rastovi ruku a je na zemi
ivan: ale mne ide autobus
punatu: snad si ma nikto nevsimne
kemr: prepni to na dvojku, ide dokument o parploch
kokry: bude rozmazana, ale sak co
lubos: pockaj, dvihnem si nohy, padaju mi
ehm 🙂
molon na ceste z nitry do trencina -na JELENA :))
tentokrat bez jelena
- I love you.
– I love you too.
– I love you three…
ivan masarik -status
dnes start o 16 30 od Pi Jana. A hned prvy kruhac pri maxe
Jagi. Bez Teba sa do tych zakuti uvedenych v JURAJOVEJ knihe nedostanem…sag zabludim
Tak sa najdes ine, svoje. Vsak ako to Juraj poobjavoval? Tak ze sa motal. A neboj, nezabludis. V Rvk sa neda!: )
ranko…..sup do prace
Tisková oprava s omluvou:
Luboši díky za povzbuzující dvě hodiny,zvláštní dík patří Jurajovi.Jistě jsem mohl věnovat větší pozornost ,ale teplota byla jaká byla ,co jsem chytil musí stačit.Plesniví starci mají fantastický zvuk a Tunel povzbudivý text.
Odpověď na Vaši otázku jsem měl ,když přišla vynikající od Ivana Masáryka a potom ještě od jednoho pozorného posluchače.
Nitru nestíhám.mému psovi jsou tři měsíce(jsem pasák) a k vám je to přes celou republiku.
Těším se příště!!
som zmateny co tu pises