Ahojte. Po dlhých šiestich rokoch k Vám znovu prichádzame s ďalším radovým CD BORDELL. Nie že by sme dovtedy nič nerobili, hrali sme kopu koncertov, vydali 3CD a 2 DVD k 30.výročiu CHVM, vydali sme knižku „Od boľševika k nezávislosti“ a este jednu „UNDERPUNK“ s dvoma raritnými koncertnými CD z legendárneho Primafu z rokov 1984 a 1985.
Na nových piesňach, ak takto môžeme nazvať tieto naše hudobné pokusy, sme začali pracovať skoro hneď po výročí v roku 2010. Len cesta ku zdarnému koncu bola dlhšia ako sme si mysleli. Nechceli sme už nahrávať tak bleskovo, ako CD PANK, resp. Tunel, ked Vás zavrú do štúdia na týždeň a za ten týždeň sa to rýchlo musí nahrať a zmixovať, potom zoberú 1000 ewri a nastupujú ďalšie skupiny. Z tohto sme už vyrástli. Ja som mal predstavu trošku viac sa s nahrávaním pohrať, isť do väčších experimentov a detailov. Najskôr sme to CD chceli robiť úplne na kolene v našej skúšobni, no nakoniec chvalabohu som sa v roku 2013 stretol na POHODE s Petrom Kopsom Kompišom, ktorého pracovné osudy zaviali do ďalekých Košíc.. Nakoľko som mal veľa pracovného materiálu pre CHVM, ktorý sme s kapelou už nestihli spracovať, založili sme vedľajší projekt s názvom MODRÉ AUTO. S Petrom sme sa nakoniec dohodli aj na pomoci pri nahrávaní CD BORDELL. Toto CD sme začali nahrávať v marci 2014 a po dlhých štrapáciách sme ho dokončili v apríli 2015. Bohužiaľ sa v priebehu nahrávania prihodili aj nesmierne smutné chvíle. Natalka Šinková, dcéra nášho gitaristu Kemra nás predčasne opustila a to zanechalo boľavé stopy aj na tomto CD. Radi by sme jej venovali jednu peknú pesničku s názvom „Blázon je kráľ“, ktorú jej aspoň touto cestou posielame do hudobného neba. Natálka bola totálna Pohoďáčka , vždy mala dopredu nachystaný lístok na Pohodu. Posledný náramok na Pohodu 2014 na ktorú sa chystala jej dodnes visí na kríži.
Mirečkov vypadnutý zub bol príčinou ďalších problémov pri nahrávaní spevov. Jeho úvodné šušlanie bolo neprijateľné a nepoužiteľné. Po rekonštrukcii jeho chrupu postupne nadobúdal istotu a na tretíkrát sa to podarilo. S Kompišom sme si vymenili tisíce správ, nakoľko veci sa nahrávali v Trenčíne a spracúvalo sa v Košiciach. Čo sa týka textov tak k nám pribudli nové mená: KATKA CHVM, ELLWIS, MICHAL FRANK z prešovského Korzáru a nakoniec aj RENÁTA KAŠČÁKOVÁ, dvorná textárka BEZ LADU A SKLADU, ktorej texty sme použili aj pre MODRÉ AUTO. Hudobne sa CHVM stále motá vo vodách STRANGLERS, Plastic People of the universe, MCH BAND ale vzdali sme poctu aj punkovej legende DEAD KENNEDYS. Veľmi nás potešila aj spolupráca s legendárnym gitaristom JéBé, ktorý v niektorých kúskoch nezameniteľne spieva a znovu vniesol do CHVM klasickú kakofóniu. Hendrixovské sólo v skladbe bordel nám nahral predstaviteľ mladej rockovej krvi v Trenčíne, gitarista AIWEN.
MODRÉ AUTO zúročilo všetky dlhoročné skúsenosti s alternatívnou muzikou a povedal by som že je to také slepe črevo CHVM. Dorobili sme kopu materiálu, ktorý bol nachystaný pre CHVM a samozrejme je tam aj zopár úplne nových skladieb. Názov kapely vychádza z piesne kapely DKP, Modré auto, v ktorej Peter hrával. Hrával aj v starej kapele AJHĽA a CAPTAIN SLICE, čiže s trenčianskou alternatívnou scénou je pevne spojený. Album s názvom „DÉJA VU“ nám pomohli dotvoriť členovia CHVM, gitarista Maťko NMH a KOKRY na saxofón, Niečo naspieval MOLON, KEMR zaškrabkal na gitare. Veľkým príbnosom bol saxofónista MIKOLÁŠ CHADIMA /MCH BAND, EXTEMPORE BAND, MCH TRIO, KILHETS…/, ktorého nezabudnuteľné saxofóny sme počúvali už od roku 1980. Svoje party nahrával v Prahe. Obal ako už klasicky nám chystal MICHAL BAHNO DZÚRIK, šikovný mládenec zo starej kapely NÁHODNÝ WISKIT.
A ako to všetko celé nakoniec dopadlo, budete vedieť , keď si vypočujete riadny alternatívny guláš z našej kuchyne.
LUBOS CHVM, apríl 2015
PS: Ďakujeme všetkým pomáhačom a priaznivcom čo priložili ruku k dielu a zároveň finančne podporili tento projekt dvomi percentami z daní.
Navrat z krasnej akcie Latko 50…krasny prihovor oslavenca .daval nespocetne mnozstvo historiek..
Potom Druzbacke folkloristicke gratulacie. Bez ladu a skladu na chvm bicich aj klavesoch. Potom slajzi. Vidiek. Banda americano…mali sme ich na mikulasa…premietanie veselych fotiek a filmeckov…kopa znamych…mikulas uz na jar…a jedlo a pitie super. Diky Latkko
Este jeden postreh zo vcera. Misko K. Si nedoniesol svoje klavesy a tak v rychlosti na koncerte nevedel najst ten zvuk na aky sme zvyknuti. Preto asi volil zvukg nahodne. Pritrafilo sa mu velakrat ze ten zvuk bol daleko farebnejsi a tym tie skladby dostali uplne novy sat. Mne sa to zdalo ovela pestrejsie a zaujjimavejsie
Dnas 50 Latko G. zo Slajzov…trosku oneskorena ale o to pompeznehsia oslava. Zahraju Slajzi.Vidiek .Bezladuaskladu. Takze Latkovi este raz secko najjjjj a hlavne vela energie a zdravia
Vcera mal narodky BAHNO a dnes je Juraja..takze KEMRIX. JURO Cerny.Kusnierik vsetko najlepsie k svatku. A pozdravy aj Jurkovi Mikusovi zo Smoxu tam hore
Chlapci nieco na nedelu – novy Offspring s mooooc fajn video – kuknite stoji to za to a konecne uz hraju znovu to co vedia a ziadne experimenty. https://www.youtube.com/watch?v=Ji9NPW3mi8o
VEDA : Slovensko je opäť nominované na Nobelovu cenu, tento krát za ekonómiu.
Získa ju duo Ing. Juraj Široký ŠtB. a Doc. JUDr. Robert Fico, CSc. za
finančnú operáciu výroby peňazí, kedy krachujúca firma inkasuje od
štátu vratky DPH za faktúry, ktoré nezaplatila a dodávatelia platia
DPH z faktúr, ktoré im neboli zaplatené.
Táto, dnes už svetoznáma operácia dostala pekné meno KUZLO, čo je
skratka pre KURVY ZLODEJSKÉ.
Dakujeme vsetkym za dve percenta z dane. Avsak aby sme to vyselektovali z nadacie Kolomaz potrebujem od vas vediet darovanu sumu aby sme to vyselektovali.prosim poslite mi mejl..dik
Chlapi,naozaj to treba prepierať pred celým svetom?
Píšte si to v odkazovači, alebo mailom.
Ale z iného súdku. V amerike je festival COACHELLA, dávajú live stream všelijakých skupín. Kuknite sa . https://www.coachella.com/splash/
Rastik neboj. Okrem nas to tu aj tak nikto necita…a okrem tohoto sme vymenili 1000 dalsich mejlov…ide len o to aby sme ludom dali na vedomie ze uz to bude…a hovorim za mna. Molona aj Petra Kopsa ze cd bude naozaj velmi pestre a dobre
Ahojte. Po dlhých šiestich rokoch k Vám znovu prichádzame s ďalším radovým CD BORDELL. Nie že by sme dovtedy nič nerobili, hrali sme kopu koncertov, vydali 3CD a 2 DVD k 30.výročiu CHVM, vydali sme knižku „Od boľševika k nezávislosti“ a este jednu „UNDERPUNK“ s dvoma raritnými koncertnými CD z legendárneho Primafu z rokov 1984 a 1985.
Na nových piesňach, ak takto môžeme nazvať tieto naše hudobné pokusy, sme začali pracovať skoro hneď po výročí v roku 2010. Len cesta ku zdarnému koncu bola dlhšia ako sme si mysleli. Nechceli sme už nahrávať tak bleskovo, ako CD PANK, resp. Tunel, ked Vás zavrú do štúdia na týždeň a za ten týždeň sa to rýchlo musí nahrať a zmixovať, potom zoberú 1000 ewri a nastupujú ďalšie skupiny. Z tohto sme už vyrástli. Ja som mal predstavu trošku viac sa s nahrávaním pohrať, isť do väčších experimentov a detailov. Najskôr sme to CD chceli robiť úplne na kolene v našej skúšobni, no nakoniec chvalabohu som sa v roku 2013 stretol na POHODE s Petrom Kopsom Kompišom, ktorého pracovné osudy zaviali do ďalekých Košíc.. Nakoľko som mal veľa pracovného materiálu pre CHVM, ktorý sme s kapelou už nestihli spracovať, založili sme vedľajší projekt s názvom MODRÉ AUTO. S Petrom sme sa nakoniec dohodli aj na pomoci pri nahrávaní CD BORDELL. Toto CD sme začali nahrávať v marci 2014 a po dlhých štrapáciách sme ho dokončili v apríli 2015. Bohužiaľ sa v priebehu nahrávania prihodili aj nesmierne smutné chvíle. Natalka Šinková, dcéra nášho gitaristu Kemra nás predčasne opustila a to zanechalo boľavé stopy aj na tomto CD. Radi by sme jej venovali jednu peknú pesničku s názvom „Blázon je kráľ“, ktorú jej aspoň touto cestou posielame do hudobného neba. Natálka bola totálna Pohoďáčka , vždy mala dopredu nachystaný lístok na Pohodu. Posledný náramok na Pohodu 2014 na ktorú sa chystala jej dodnes visí na kríži.
Mirečkov vypadnutý zub bol príčinou ďalších problémov pri nahrávaní spevov. Jeho úvodné šušlanie bolo neprijateľné a nepoužiteľné. Po rekonštrukcii jeho chrupu postupne nadobúdal istotu a na tretíkrát sa to podarilo. S Kompišom sme si vymenili tisíce správ, nakoľko veci sa nahrávali v Trenčíne a spracúvalo sa v Košiciach. Čo sa týka textov tak k nám pribudli nové mená: KATKA CHVM, ELLWIS, MICHAL FRANK z prešovského Korzáru a nakoniec aj RENÁTA KAŠČÁKOVÁ, dvorná textárka BEZ LADU A SKLADU, ktorej texty sme použili aj pre MODRÉ AUTO. Hudobne sa CHVM stále motá vo vodách STRANGLERS, Plastic People of the universe, MCH BAND ale vzdali sme poctu aj punkovej legende DEAD KENNEDYS. Veľmi nás potešila aj spolupráca s legendárnym gitaristom JéBé, ktorý v niektorých kúskoch nezameniteľne spieva a znovu vniesol do CHVM klasickú kakofóniu. Hendrixovské sólo v skladbe bordel nám nahral predstaviteľ mladej rockovej krvi v Trenčíne, gitarista AIWEN.
MODRÉ AUTO zúročilo všetky dlhoročné skúsenosti s alternatívnou muzikou a povedal by som že je to také slepe črevo CHVM. Dorobili sme kopu materiálu, ktorý bol nachystaný pre CHVM a samozrejme je tam aj zopár úplne nových skladieb. Názov kapely vychádza z piesne kapely DKP, Modré auto, v ktorej Peter hrával. Hrával aj v starej kapele AJHĽA a CAPTAIN SLICE, čiže s trenčianskou alternatívnou scénou je pevne spojený. Album s názvom „DÉJA VU“ nám pomohli dotvoriť členovia CHVM, gitarista Maťko NMH a KOKRY na saxofón, Niečo naspieval MOLON, KEMR zaškrabkal na gitare. Veľkým príbnosom bol saxofónista MIKOLÁŠ CHADIMA /MCH BAND, EXTEMPORE BAND, MCH TRIO, KILHETS…/, ktorého nezabudnuteľné saxofóny sme počúvali už od roku 1980. Svoje party nahrával v Prahe. Obal ako už klasicky nám chystal MICHAL BAHNO DZÚRIK, šikovný mládenec zo starej kapely NÁHODNÝ WISKIT.
A ako to všetko celé nakoniec dopadlo, budete vedieť , keď si vypočujete riadny alternatívny guláš z našej kuchyne.
LUBOS CHVM, apríl 2015
PS: Ďakujeme všetkým pomáhačom a priaznivcom čo priložili ruku k dielu a zároveň finančne podporili tento projekt dvomi percentami z daní.
šušľavý mireček, to by podľa mňa práveže úplne zapasovalo do poetiky chvm,)
teším na výsledok!
Samco. Naozaj to bolo nepouzitelne. Keby to bolo take ako SHAIN MC GOVAN z POGUES tak by sme to tam isto nechali
Mikolas pise….Kde jsou ty časy, kdy jsme dělali každej rok nové album! :-))
nové formy propagácie: http://chvm.sk/?p=10596
Perne Tonko !!!!!!!!!!!!!
…a konečne si budete môcť vypočuť skladbu FJK, ktorá má už 5 rokov reklamu, na tričkách chvm…
a sup do sukromnych ,…..radii na podporu slovenskej hudby:)))))))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=bKcUANYMiS4&feature=youtu.be
KILLERI zase v akcii.Mne sa to libi
============================================================
2.5. 2015 | 21:00 hod. | SLOBODNA EUROPA + BOX
Vstupenky odporúčame rezervovať.
===========================================
V LUCI zahra SLOBODKA a BOX….BOX je nova MISAKOVA KAPELA….
Navrat z krasnej akcie Latko 50…krasny prihovor oslavenca .daval nespocetne mnozstvo historiek..
Potom Druzbacke folkloristicke gratulacie. Bez ladu a skladu na chvm bicich aj klavesoch. Potom slajzi. Vidiek. Banda americano…mali sme ich na mikulasa…premietanie veselych fotiek a filmeckov…kopa znamych…mikulas uz na jar…a jedlo a pitie super. Diky Latkko
Este jeden postreh zo vcera. Misko K. Si nedoniesol svoje klavesy a tak v rychlosti na koncerte nevedel najst ten zvuk na aky sme zvyknuti. Preto asi volil zvukg nahodne. Pritrafilo sa mu velakrat ze ten zvuk bol daleko farebnejsi a tym tie skladby dostali uplne novy sat. Mne sa to zdalo ovela pestrejsie a zaujjimavejsie
Aby ste neboli prekvapeni ked ma nahodou stretnete. Priletim dalsi piatok a zostavam cely mesiac.
Ale totok
Aby si sa necudoval co tak nahle a prekvapivo tu je dovod mojej navstevy. : )
http://www.zlatedobrecasy.sk/tour.html
Dnas 50 Latko G. zo Slajzov…trosku oneskorena ale o to pompeznehsia oslava. Zahraju Slajzi.Vidiek .Bezladuaskladu. Takze Latkovi este raz secko najjjjj a hlavne vela energie a zdravia
Vcera mal narodky BAHNO a dnes je Juraja..takze KEMRIX. JURO Cerny.Kusnierik vsetko najlepsie k svatku. A pozdravy aj Jurkovi Mikusovi zo Smoxu tam hore
Ďakujem
Ďakujem
molon-sleduj si emailovu shranku-idem ti napisat :))
lubos-fukkavica ma momentalne kratko dobu pauzu
Maťo sem molon70@gmail.com
Mato naopak. Fukkavvica cul maka nna plne obratky. Vsak finisujemeu
ja som myslel stare flaky na mp3
Vsak ja viem Matko.
Takze pomalicky ideme do finaaale. Chvm bordell aj Modre auto..album sa bude volat DEJA VU…o par dni do lisu…
A Trenčín postúpil do finále, budeme hrat so Senicou. To nevadí, ak prehráme Europa je naša.
celkom slusny pankeri https://www.youtube.com/watch?v=3Yb5P2dgcyU#t=69
Krizenec offspring a rage ahainsy the machone
Chlapci nieco na nedelu – novy Offspring s mooooc fajn video – kuknite stoji to za to a konecne uz hraju znovu to co vedia a ziadne experimenty. https://www.youtube.com/watch?v=Ji9NPW3mi8o
V poslednej dobe u nas v aute furt hra offspring
Chlapci, detsky rok???
Jagi to je vec pohladu.mame v aute starsie veci a niesu podla mna detske
Tak to vyzera, ze vasi kolegovci vyhodili po 30-tich rokoch nove video.
https://www.youtube.com/watch?v=PckvUMR3pzM
Ano nie je to zle….. ale ked sa pohrabem v skladbach od Joy Division z obdobie 1975 – 1985 tak tam najdem aspon dve uplne iste…. ale nevadi.
Je fakt ze tu gitaru. Alebo podobnu som uz niekde pocul
Video slusne psycho…muzicka dobra
Kam sa hrabe Mikloš s Dzurindom ?!
VEDA : Slovensko je opäť nominované na Nobelovu cenu, tento krát za ekonómiu.
Získa ju duo Ing. Juraj Široký ŠtB. a Doc. JUDr. Robert Fico, CSc. za
finančnú operáciu výroby peňazí, kedy krachujúca firma inkasuje od
štátu vratky DPH za faktúry, ktoré nezaplatila a dodávatelia platia
DPH z faktúr, ktoré im neboli zaplatené.
Táto, dnes už svetoznáma operácia dostala pekné meno KUZLO, čo je
skratka pre KURVY ZLODEJSKÉ.
Dakujeme vsetkym za dve percenta z dane. Avsak aby sme to vyselektovali z nadacie Kolomaz potrebujem od vas vediet darovanu sumu aby sme to vyselektovali.prosim poslite mi mejl..dik
A sem idem tiez – http://www.rock-im-revier.de/
Tento je tiez hezky…anti flag…bizkiti
Ty kokso – to sa hned neaktualizuje – nie moc dobre riesenie. A kto to tam miesto mna pisal tie voloviny o basketballe? Tiez robot?
Aktualizuje hned..ziaden basket nevidim
nazdar chlapci – kurva kuknite aky mam festak 30 km od domu – to budu supy, uz sa tesim – http://www.serengeti-festival.de/
Kurva chlapci kuknite aky mam festak v auguste 30 km od domu. Boze to bude slast uz sa tesim. http://www.serengeti-festival.de/
Hura.dobre…offspring…uz niesi dosraty??
Nie stolica je pevna…
Cca za 15 dni budeme mat na stranke navstevu cislo 1 500 000. Kto ju bude mat. Ten ma u nas 2cd bordell aj s vinylmi…tak potom davajte bacha na vlacha
Už sa teším
na tu navstevu?
Gdo pride?
modre auto?
http://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/351947-zakon-prikaze-viac-slovenskej-hudby-v-radiach/ a môže sa stať, že siahnu aj na chvm
FJK a bude výbavene…
Nalozime bordell do radii…
Visaci na frekvence 1…rozhovory
…chlapci totál bomba!!! …špaňel vysvetlije ako je to s váhostavom…nakoľko je to v španelčine, ak kukajte titulky!!!!!!
https://youtu.be/wmfhZr6ySFc
Občas nakouknou i “ venkované “ a s chutí počtou . Velké a uctivé pozdravení z Moravy . Těším se na Hradčovice a doufám , že platí 🙂
Zdendo nazdar Ty stara paka…hradcovice sa blizia. Musime to vyskusat ci nam to pojde
tóóž vo tým nepochybuju . . origoš slovenské androš hutné jak spišská ?
To nemá chybu !!
Tooos tak sa tes na nove dvoj cd
i 2 lp
Oficialne scitanie hosti na Lukyho 60tke…bolo tam 250 ludi. Z toho cca 50 zien
…tak si pozrite Lučánovu ďakovačku, teda vypočujte, vidieť toho moc nie je…
https://youtu.be/Vkrukf2mSUU
Hehe kresbicky…
O 22:00 na pohoda rebel je koncert Marlyn Manson
Chlapi,naozaj to treba prepierať pred celým svetom?
Píšte si to v odkazovači, alebo mailom.
Ale z iného súdku. V amerike je festival COACHELLA, dávajú live stream všelijakých skupín. Kuknite sa .
https://www.coachella.com/splash/
FJK
Rastik neboj. Okrem nas to tu aj tak nikto necita…a okrem tohoto sme vymenili 1000 dalsich mejlov…ide len o to aby sme ludom dali na vedomie ze uz to bude…a hovorim za mna. Molona aj Petra Kopsa ze cd bude naozaj velmi pestre a dobre
samčo občas nakukne,)
Občas číta… 🙂
Tak hurrrra
…vyhodil vokál, Peto….ani mi to nepustil, že je to na piču a hotovo…
Asi naozaj bolo. Jemu ver
lubos vydaj aj knihu kecov..prihod a prihod s diskusneho fora chvm
No neviem
…ale zaujimava bola diskusia s petrom kopsom za posledne dva roky. Ked sme vyrabali a ladili cd. Stovky a tisice sprav cez whats up a mejl